GladheidsbestrijdingGladheidsbestrijdingGladheidsbestrijding

Gladheidsbestrijding

De Overhaag spant zich in om uw wegen, paden en parkeerplaatsen sneeuw- en ijsvrij te houden. Dit doen wij met eigen materieel en mensen. Bij bevriezing van natte wegen of condensatiegladheid is het mogelijk om in te schatten wanneer de weg ook daadwerkelijk glad wordt. Ook bij winterse neerslag is het mogelijk om preventief te strooien. Daarmee zorgen wij dat er op de weg zout ligt voordat de eerste sneeuw of ijzel valt. Een sneeuw- of ijslaag die na verloop van tijd toch ontstaat, wordt daardoor van onderaf aangepakt door het zout.

Zout en strooilava

In de meeste gevallen wordt er met zout (natriumchloride) gestrooid. Maar het is ook mogelijk om strooilava  te gebruiken.

Zout heeft als voordeel dat het een vriespuntverlagend effect heeft en het is het goedkoopste middel om gladheid mee te bestrijden. Maar zout heeft ook nadelen. Zo is het slecht voor de beplanting en ook de onderkant van de auto’s krijgen het tijdens een pittige winter zwaar te verduren. Deze nadelige effecten heeft strooilava niet. Strooilava zorgt tevens voor een 'spike-effect' (meer grip).

Wilt u meer weten over de mogelijkheden of heeft u vragen neem dan vrijblijvend contact met ons op.